Testimonial van Philip Rubbens

Intro:

Beroep: Bouwheer en projectontwikkelaar bij Matexi.

 

Heeft o.a. het project ‘Het Groen Kwartier’ ontwikkeld, en is nu volop bezig met de renovatie van ‘Antwerp Tower’ aan de De Keyserlei.

Assiette: Welke producten kocht je bij Dans l’assiette du cycliste, en welke meerwaarde bieden ze voor jou bij gebruik op/ naast de fiets?

 

Philip: Ongeveer een jaar geleden kocht ik een Alberto 3X Dry Cooler broek. Het werd m’n dagelijkse outfit.  Het was even wennen aan het gevoel van de stof van de broek maar ze is bijzonder comfortabel en steeds kreukvrij.  De stretch van de broek kan al eens helpen bij het op en afstappen met een vouwfiets in de oudste treinwagons. En voor een lichte regenbui dien je je niet te verkleden dankzij de waterafstotende eigenschap van de stof.

 

Assiette: Waarom koos je precies voor dit product?

 

Philip: Het wrong dat veel mooie broeken niet slijtvast en comfortabel zijn om dagelijks mee te fietsen.  Fietskledij waar je dagelijks mee als een amateur coureur verschijnt was geen optie. Traditionele kledij in katoen verslijt snel bij intensief fietsgebruik.  Ik reed lang met een BMW moto, BMW heeft motorkledij waar je gerust een vergaderzaal mee kan binnenstappen. Ik zocht hetzelfde voor de fiets, Het begon door m’n hoofd te spoken om Brompton aan te sporen kledij te maken … maar toen kwam ik Dans l’assiette du cycliste tegen.

Assiette: Kan je je kledingstijl omschrijven?

 

Philip: Ik vind m’n gading tussen de klassiekere ontwerpen van ontwerpers als Olivier Strelli, Dries van Noten, Stephan Schneider

Assiette: Staan er nog andere items uit het assortiment op je verlanglijstje?

 

Philip: Ik heb m’n collectie fietsuitrusting uitgebreid met twee broeken, een Alberto Bike Jeans en een Velocity Climber pants en  daarnet zag ik nog een short op de website staan die me wel aanstaat :)

Assiette: Wanneer en waarom besliste je om de fiets te gaan gebruiken voor woon- werkverkeer?

 

Philip: De auto heb ik snel laten staan voor woon-werk verkeer en ingeruild voor de moto om naar Brussel te pendelen.  Echt gezond is dat niet dagelijks 30 km tussen stationair draaiende diesels rijden.  Ik nam ontslag om te wonen en werken in Antwerpen, de moto ruilde ik in voor de fiets.

 

Assiette: Gebruik je uitsluitend de fiets of combineer je nog met andere vervoersmiddelen?

 

Philip: Toen ik Liesbet leerde kennen woonden we in Antwerpen op Zurenborg, ze stond dagelijks voor de Kennedytunnel op weg naar huis.  We besloten te verhuizen naar Lokeren en inmiddels pendel ik dagelijks met de vouwfiets tussen Lokeren en Antwerpen.  ’s Morgens met de trein en ’s avonds autostop.  Beide deur tot deur in 35min.

Assiette: Hoeveel Km fiets je gemiddeld per dag voor het werk?

 

Philip: Naast de trein doe ik een enkel traject van 5km, heen en terug 10km.  Overdag doe ik daar gemiddeld voor ’t werk nog eens 5 tot 10 km bij.

Assiette: Wat voor een fiets gebruik je (eventueel meerdere)?

 

Philip: Een Brompton

Assiette: Welke argumenten zou jij gebruiken om andere mensen te motiveren om hun woon- werkverkeer met de fiets te doen?

 

Philip: Bewegen in plaats van stilstaan, het is éénvoudiger dan je denkt.

Assiette: Gebruik je de fiets ook recreatief, of om bijvoorbeeld boodschappen te doen, etc.?

 

Philip: Op weekdagen beschik ik enkel over een fiets in Antwerpen en gebeuren alle verplaatsingen met de fiets, ook naar de hoofdzetel in Waregem werkt de combinatie trein-fiets perfect.  Voor korte verplaatsingen in ’t week-end of boodschappen hang ik de fietskar aan de Brompton : een mini met een dakkoffer :)

Pop-up showroom bij iBike Antwerpen

Lange Lozanastraat 215

2018 Antwerpen

Meer info klik hier

Contact: Helgi Decreus

tel +32 (0)495/36.80.45  

mail hello@assietteducycliste.be

                                         

Volg ons
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon