Testimonial van Frederik Ghyssaert

Intro:

Opleiding Burgerlijk Ingenieur-architect, 45 jaar, woont in Oudergem (zuid-oost Brussel)

Directeur afdeling gebouwen van een multidisciplinair ingenieursbureau met 4 vestigingen verspreid over België 

Assiette: Welke producten kocht je bij Dans l’assiette du cycliste, en welke meerwaarde bieden ze voor jou bij gebruik op/ naast de fiets?

Frederik: Ik kocht een Huez Utility stretch jeans, een lightweight Oxford Shirt van Hjul en een T-shirt van Çois

Assiette: Waarom koos je precies voor deze producten?

Frederik: Ik zocht naar casual fietskledij voor op en naast de fiets. De broek van Huez is fantastisch. Ik doe veel korte afstanden met de fiets voor mijn werk, dus niet haalbaar om systematisch te douchen of zich om te kleden, deze broek kan ik gewoon de ganse dag aanhouden. Sinds ik ze heb, draag ik nog alleen dat.

 

Doordat ze licht is en weinig kreukt, kan je ze ook makkelijk meenemen in je bagage op de fiets. Onlangs besloot ik op een ochtend om van Brussel naar onze vestiging in Gent te fietsen Ik kon deze broek compact en licht meenemen op mijn racefiets om eens gearriveerd aan te trekken na een douche.

Het Hjul lightweight Oxford Shirt. Steeds handig om een iets of wat unieker hemdje te hebben voor op en naast de fiets. Ja kan de mouwen oprollen en vastzetten met een riempje. Het model mag voor mij meer slimline zijn, valt een beetje breed uit. De kleine verwijzigen naar de fiets (bv. zakje achteraan) vind ik een leuk detail

 

Het T-shirt van Çois. Ik zweet nogal makkelijk en dan draag ik nogal snel eens een T-shirt dat ik dan nadien, als ik opgedroogd ben, vervang door een hemd op kantoor Dit T-shirt heeft een leuke tekening die naar de fiets verwijst. Mensen mogen gerust zien dat je van fietsen houdt en deelneemt aan een groene mobiliteit.         

 

Assiette: Kan je je kledingstijl omschrijven?

Frederik: Gezien ik mijn verplaatsingen veelal met de fiets doe, draag ik het liefst casual kledij die net gekleed genoeg is om bij klanten of partners te verschijnen.

Ik voel me zeer oncomfortabel in een kostuum.

 

Assiette: Staan er nog andere items uit het assortiment op je verlanglijstje?

Frederik: Nog een slim fit hemdje met kleine verwijzingen naar de fiets, en een broek met dezelfde eigenschappen als de Huez Utility stretch jeans.

 

Assiette: Wanneer en waarom besliste je om de fiets te gaan gebruiken voor woon- werkverkeer?

Frederik: De fiets maakt deel uit van mijn lifestyle, als sinds vele jaren. Ik ben een echte fietser die niet alleen recreatief fietst maar ook dagelijks voor mijn job.

Assiette: Gebruik je uitsluitend de fiets of combineer je nog met andere vervoersmiddelen?

 

Frederik: Voor mijn verplaatsingen naar de andere vestigingen van het bedrijf gebruik ik veelal trein + vouwfiets (Brompton) of auto met vouwfiets. De auto parkeer ik dan buiten het stadscentrum. Naar Gent ben ik even snel met trein + vouwfiets dan met auto in ideale omstandigheden. De vouwfiets is hierbij een voorwaarde om de reistijden voor en na de trein op te vangen.

Assiette: Hoeveel Km fiets je gemiddeld per dag voor het werk?

 

Frederik: Ik rij zowat 10.000km per jaar waarvan een 3.000km voor mijn job. In Brussel doe ik van thuis uit alles met de fiets. Ook werkafspraken gelegen op minder dan 15km afstand doe ik altijd met de fiets.

 

Assiette: Wat voor een fiets gebruik je (eventueel meerdere)?

 

Frederik: Ik heb 2 MTB’s, een vouwfiets (Brompton), een stadsfiets, een racefiets en een cyclocross.    

 

Assiette: Welke argumenten zou jij gebruiken om andere mensen te motiveren om hun woon- werkverkeer met de fiets te doen?

 

Frederik: Fietsen in de stad is zalig: Het is enorm flexibel en je kan je reistijden perfect inschatten. Bovendien ook zeer handig als je de trein moet halen.

 

Je voelt je bijzonder goed met een portie beweging elke dag. Je kan je fiets overal kwijt, zonder parkeerkosten etc. Met een goede uitrusting kan je dat het ganse jaar door doen. Bovendien heb ik gemerkt dat ik statistisch gezien weinig in de regen hoef te rijden. En als het dan al eens bar slecht is neem ik de metro of blijf ik en paar uren homeworken.

Assiette: Gebruik je de fiets ook recreatief, of om bijvoorbeeld boodschappen te doen, etc.?

Frederik: Soms maak ik uitstappen van 1.000km in 4 dagen, licht gepakt (enkel het min. aan bagage). Een ongeloofelijke zalige manier om relatief lange afstanden af te leggen en op plaatsen te komen waar je anders niet komt.

 

Ik rij niet elektrisch, maar ik kan best begrijpen dat dat voor veel mensen een hulpmiddel kan zijn om de stap naar de fiets te zetten. Het beperkt je fysieke inspanningen en stelt je hierdoor in staat om langere afstanden af te leggen.

Ik zeg altijd, er zijn twee zaken die je onbeperkt mag eten, en dat zijn groenten en kilometers.

 

.

Pop-up showroom bij iBike Antwerpen

Lange Lozanastraat 215

2018 Antwerpen

Meer info klik hier

Contact: Helgi Decreus

tel +32 (0)495/36.80.45  

mail hello@assietteducycliste.be

                                         

Volg ons
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon