Stijlvol op de fiets met Dans l’assiette du cycliste

May 15, 2017

Interview met zaakvoerder Helgi Decreus

 

Hoe kwam je op het idee om iets met fietsen te doen?

“Een paar jaar geleden volgde ik een cursus fietsenmaker in avondonderwijs. Ik wilde iets met mijn handen gaan doen. Vermits de fiets voor mij en mijn gezin het belangrijkste vervoermiddel is, leek het me ook handig om zelf aan onze fietsen te kunnen werken.

Ondertussen zocht ik ook een nieuwe uitdaging, dus op een bepaald ogenblik kwam alles samen. Ik wist dat ik iets met fietsen wilde doen, alleen wist ik nog niet direct wat en hoe. Dat het geen klassiek fietsenatelier of -winkel zou worden was al wel zeker.”

 

Wat dan wel?

“Mijn interesse gaat vooral uit naar design- en handgemaakte fietsen. Ik had al enkele makers van dat soort fietsen leren kennen en de goesting om dergelijke fietsen te gaan verkopen nam toe. In diezelfde periode kwam ik ook een aantal kleine producenten tegen die fietskleding maken die er op het eerste zicht niet uitziet als fietskleding. Vaak zijn het modeontwerpers die naast het functionele aspect veel belang hechten aan het modieuze. Hierdoor is de kleding niet enkel